تاریخ انتشار : جمعه 15 آگوست 2025 - 12:10
کد خبر : 4421

طرح «نان کامل» در سمنان با هدف ارتقای سلامت شهروندان

طرح «نان کامل» در سمنان با هدف ارتقای سلامت شهروندان
سمنان - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سمنان گفت: اجرای طرح «نان کامل» با هدف فرهنگسازی برای ارتقای کیفیت نان و سلامت شهروندان استان در دستور کار است.

عبدالرحیم تحصیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از آرد با کمترین سبوس‌گیری(که در اصطلاح عامیانه به آن آرد تیره گفته می‌شود) لازمه تولید نان باکیفیت و اجرای طرح «نان کامل» است و برای تحقق این رویکرد با هدف ارتقای سلامت جامعه باید در بین شهروندان فرهنگ‌سازی شود.

 

وی ادامه داد: مصرف زیاد نان سفید، هزینه‌های بهداشتی و درمانی را بالا می‌برد و کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد. استفاده از آرد دارای کمترین سبوس‌گیری در پخت نان در قالب طرح «نان کامل» کمک‌کننده به سلامت بدن و به ویژه دستگاه گوارش است.

 

تصور نادرست جامعه از «نان کامل»

وی اضافه کرد: ذائقه عموم جامعه به گونه‌ای است که نان پخته شده با آرد تیره را نان دارای کیفیت پایین و نان سفید را باکیفیت می‌پندارند. اجرای طرح «نان کامل» نیازمند فرهنگ‌سازی در جامعه با آگاهی‌بخشی از مزایای مصرف این نوع نان است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سمنان گفت: قیمت آرد دارای کمترین میزان سبوس‌گیری بیشتر از آرد معمولی است و این قیمت تمام‌شده آرد بر قیمت نان نیز اثر دارد و اجرای طرح «نان کامل» نیازمند همراهی رسانه در زمینه آگاهی‌بخشی به جامعه از مزایای اجرای این طرح است.

 

سنگک، تافتون و لواش‌خشک‌پز در مسیر طرح «نان کامل»

وی اظهار کرد: اجرای طرح «نان کامل» در نانوایی‌های استان سمنان در گام نخست نیازمند همراهی شهروندان و اعلام آمادگی نانوایی‌هاست و فرمانداری‌های استان اطلاع‌رسانی به نانوایی‌ها و نام‌نویسی از نانوایی‌های متقاضی اجرای این طرح را در دست اجرا دارند.

 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سمنان بیان کرد: اولویت اجرای طرح «نان کامل» با نانوایی‌های سنگک، تافتون و لواش‌خشک‌پز است.

 

به گزارش ایرنا، یکی از توصیه های مهم و اساسی برای پیشگیری از احتمال ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی و حتی برخی سرطان‌ها، دریافت فیبر کافی با استفاده از غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه‌شده مانند آرد سفید و کم‌سبوس است.

 

به گفته متخصصان، استفاده از آرد کامل و نان کامل مزایای زیادی دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامین‌ها از جمله B و E است و استفاده از نان با سبوس کامل به‌عنوان منبع غنی از فیبر، برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.